Necessites més informació? Vols concertar una visita?

Pots contactar amb nosaltres emplenant el següent formulari:



    Logopèdia Adults

    Coneixem la logopèdia com la teràpia que ens ajuda en la parla i llenguatge, però realment la logopèdia té per objectiu l’avaluació, el diagnòstic i el tractament dels trastorns de la parla, la veu, llenguatge oral i escrit i altres formes de comunicació i funcions orals, però no verbals (com ara la deglució) en persones de qualsevol edat.

    Des de el CIM treballem els aspectes cognitius, físics i fisiològics i tractem d’ajudar a superar els problemes i dificultats que es presenten en la parla, llenguatge, veu, comunicació o deglucions atípiques.

    Com treballem al CIM?

    Realitzem una primera sessió per conèixer el motiu de la visita i els aspectes més rellevants de la història del pacient.

    Mitjançant les proves específiques de parla i de llenguatge, les entrevistes, registres i seguiment de les sessions obtenim un estudi complet per obtenir un diagnòstic del pacient. En ocasions, si fa falta, es poden complementar amb altres proves com audiometrías, revisions oftalmológicas, optomètrica, etc.

    Es comuniquen els resultats de la valoració, es donen orientacions sobre aquest tema i es proposa un pla d’intervenció individualitzat.

    En sessions individuals i adaptant la periodicitat a les necessitats de cada pacient, treballem amb material específic per a cada cas mitjançant els exercicis en consulta, que es poden seguir després a casa.

    De forma mensual es constatarà si s’han aconseguit bé els objectius i es procedirà a donar l’alta al pacient.

    Dificultats i trastorns més habituals

    Tot i que molta gent no estigui conscienciada, a la consulta del logopeda, els adults també poden trobar solució a molts problemes com:

    Coneguda com “afonia” és conseqüència d’una lesió en les cordes vocals o molt comunament degut a uns sobreesforç vocal (Normalment donat en Professors, locutors, actors o cantants), gent que estigui acostumada a parlar en públic moltes hores.

    Normalment quan s’ha patit un ACV (Accident Cerebro-Vascular) una de les lesions que tenen es una afàsia, una pèrdua del llenguatge o comunicació, la lesió cerebral pot ser expressiva o comprensiva. En aquest cas el logopeda ajudarà al pacient a recuperar aquells aspectes del llenguatge que han estat alterats.

    El logopeda també podrà ajudar en malalties que causen deteriorament cognitiu, la finalitat serà mantenir i allargar les funcions cognitives com el llenguatge, la memòria i l’atenció.

    Malalties com les anteriors també poden causar una disfàgia (dificultat per empassar impedint una correcta alimentació, que pot causar que l’aliment vagi per les vies aèries i causant un ennuegament).