Necessites més informació? Vols concertar una visita?

Pots contactar amb nosaltres emplenant el següent formulari:  Què és la Naturopatia

  La Naturopatia basa la seva filosofia en el “Vis Medicatrix Naturae”: el poder curatiu de la natura, i per tant, té la capacitat d’autocuració natural del cos, utilitzant quan calgui els agents naturals, com l’aigua, les propietats de plantes medicinals, extractes florals, sals, oligoelements minerals, especialment en la suplementació nutricional i la alimentació.

   

  Totes aquestes teràpies antigues actualment s’han reforçat amb les millors tecnologies contemporànies de recerca i ha estat àmpliament demostrat el valor terapèutic de les mateixes. La Naturopatia es basa en els coneixements sobre salut, un patrimoni immens de saviesa inherent a la naturalesa de la terra, utilitzant uns tipus de mètodes naturals de salut, producte de la investigació clínica més antiga i més completa que existeix. Són les teràpies naturals que s’han aplicat amb eficàcia durant mil·lennis en totes les cultures i les societats que han habitat el nostre planeta.

   

  La naturopatia està formada per un conjunt de formes terapèutiques que utilitza els mitjans naturals en primer lloc per garantitzar un estat òptim i equilibrat dels èssers vius tenint en compte totes les sevs dimenions, entenent el cos huà com un TOT indivisible . Els tractaments a base d’herbes medicinals, homeopatia, minerals o complexos vitamínics, l’alimentació sana i el dejuni i certs mètodes de relaxació ens ajuden a trobar el benestar de forma personalitzada, millorant la seva salut tant física com mental.

   

  La naturopatia ,estudia les propietats i els efectes dels elements de la natura amb l’objectiu de mantener l’equilibri entere el cos físic, el cos mental, el cos emocional i el cos energètic. L’actuació d’aquests mijans naturals estimulen el correcte funcionament de l’organisme, retornat-lo al seu equilibri natural.

  La naturopatia no es centra en el síntoma sinó que busca la causa de la malatia, l’arrel del problema. L’objectiu es que l’organisme de cada ésser humà trobi, per mitjans naturals, una manera d’autocuració. Preconitza l’ús de remeis naturals per mantenir la salut, i pretén ensinistrar a l’organisme perquè sigui per si sol capaç d’eliminar tot el que el perjudica. Per tan, la fi de la medicina natural és tornar a un estat del cos conegut com homeòstasi o autoregulació, que consisteix a trobar de forma natural un mètode d’autocuració.

  Quan anar al naturòpata

  Les teràpies naturals s’ofereixen com un complemet que pot afegir-se a qualsevol tractament mèdic i psicològic. La terapia natural accelera els procesos i en moltes ocasions disminueix la intensitat i la freqúència dels símptomes.

  Com treballem

  Es realitzarà una primera visita amb el profesional naturòpata per tal que pugui explicar les seves dolències i objectius de salut. Un coc el terapeuta conegui les causes del problema utilitzarà ls tècniques més adeqüades per a cada cas.

  Generalment les visites es realitzant de forma mensual i tene una duració aproximada d’una hora. Les persones que estiguin en tractament psicoterapèutic tindran un preu especial en aquest servei.

  Teràpies Naturals al CIM

  Les flors de Bach són 38 sustàncies naturals preparades a base de flors i plantes. Aquests remeis s’obtenen de forma homeopàtica i cada un d’ells està indicat per tractar un trastorn emocional diferent. les flors de Bach ajuden a restablir l’equilibri emocional perdut . Això no només resulta beneficiós per a la salut psicològica, sinó que a més estimula la capacitat pròpia del cos per curar-se a si mateix.

  o sals bioquímiques són preparats homehopètics basats en els compostos inorgànics que estan presents en les cèl·lules de l’ organisme humà . Neixen de l’estudi dels teixits del cos humà, per tant ajuden i promouen a la curació des de l’interior de la cèl·lula. Aquestes sals actuen per restablir l’equilibri L’aportació de les mateixes sals en quantitats infinitesimals desencadena un estímul que capacita a les cèl·lules per a una major i millor absorció dels minerals en l’organisme. Aquestes afirmacions no vàlides científicament atès que no tenen proves que les sustentin.

  és un mètode de transferència d’energia per facilitar el benestar físic, emocional i espiritual de les persones. S’efectua mitjançant la imposició de mans per reconduir l’energia entre els chakras i reequilibrar l’organisme. El reikista o persona que practica el Reiki actua com a canalitzador de l’energia universal i el seu objectiu és reharmonitzar els plànols físics, emocional, mental i espiritual.

  L´únic en que tothom està d’acord, és que una dieta equilibrada és la que conté tots els nutrients necessaris per aconseguir un òptim estat nutricional. Aquest estat de gràcia nutricional és el que ens permet aasolir els següents objectius: proporcionar una quantitat de nutrients energétics que sigui suficient per dur a terme el treball físic necessari i processos metabòlics, ni més ni menys!. Subministrar suficients nutrients (proteïnes, minerals i vitamines) amb funcions plàstiques i reguladores. Que no faltin però que tampoc hiagin en excés.

  Ja en el segle V a.c, Hipòcrates deia “Que el teu aliment sigui la teva medicina”. La Dietoteràpia es basa només en aquest principi. A la consulta de naturopatia es recomana una dieta específica i personalitzada d´acord a las deficiències i necessitats nutricionals dels pacients i uns hàbits de vida saludables per mantenir o restaurar la salut.

  L’oligoterapia és una teràpia que utilitza els oligoelements (minerals traça) o minerals en petites dosis per regular el nostre cos i restaurar la salut. És una teràpia que no té efectes secundaris ni interacciona amb altres medicaments i que ho pot prendre tot tipus de pacients, incloent-hi nens, la gent gran i personaes debilitades.

  Els aliments, avui dia, son pobres en minerals, a causa de l’ús de fertilitzants artificials i la seva escassetat de les terres de cultiu. L´Oligoterapia és un sistema segur per reequilibrar i compensar dèficits nutricionals que no ens poden aportar els aliments.

  La nutrició ortomolecular, medicina ortomolecular o nutrició òptima, és una teràpia que emfatitza l’ús de substàncies naturals en una dieta saludable, com ara vitamines, minerals dietètics, enzims, antioxidants, aminoàcids, àcids grassos essencials, fibra dietètica i àcids grassos intestinals de cadena curta, per a la prevenció i tractament de malalties. La Medicina Ortomolecular es centra en el paper de l’adequada nutrició en relació amb la salut. La nutrició òptima afirma que moltes dietes típiques són insuficients per a la salut a llarg termini i la nutrició té prioritat en els diagnòstics i tractaments de Medicina Ortomolecular utilitzant-se exclusivament per indicacions específiques.

  La Kinesiologia emocional és un sistema de Bio – comunicació Neuromuscular, que ens ajuda a conèixer i corregir una varietat de desequilibris psico-orgànic. És una tècnica de diagnòstic i tractament que utilitza el test muscular, anomenat Arm Reflex (AR, reflex del braç) introduït per Raphael Van Assche, per obtenir una exacta informació dels desequilibris del cos i el tractament més adequat. Amb kinesiologia emocional es pot esbrinar ràpidament i fàcilment on són els bloquejos emocionals i conductuals, records, temors, discapacitats, limitacions, així com recursos, potencial, habilitats i valors de cada persona.

  En la sessió de kinesiologia, es pot esbrinar el per què, el quan i el com dels conflictes, i a vegades fins i tot totes aquestes informacions al mateix temps. Aquesta tècnica permet obrir un procés on el pacient no pot entrar, ens podem així assegurar que les correccions que proposem són més adequades per ell i estar segurs de no provocar un resultat no desitjat i no forçar a la persona més enllà de les seves capacitats actuals.

  A la consulta de naturopatia utilitzem un equip de resonacia magnètica, un instrument que mesura la freqüència de ressonància de les cèl·lules del cos. Aquesta freqüència de ressonància és captada sostenin el sensor i llavors l’instrument la amplifica i la interpreta mitjançant el microprocessador que rté incorporat. Les dades es comparen amb l’espectre quàntic de ressonància magnètica estàndard de les malalties, marcadors nutricionals i d’altres indicadors incorporats en l’instrument, per diagnosticar si les formes de les ones presentan irregularitats utilitzant el Mètode d’aproximació de Fourier. És un mètode de diagnòstic molt útil per determinar l’estat de salut del pacient, especialment, els principals indicadors de salut del organisme: dèficit o excés de minerals, vitamines, aminoàcids, àcids grassos, niuvells de colesterol, nivells de glucosa en sang, al·lèrgies, funcionament dels principals òrgans del nostre cos, etc.

  El resultat és un informe exhaustiu del nostre cos amb el qual es poden corregir els desequilibris de la salut del pacient amb diferents teràpies naturals.