Necessites més informació? Vols concertar una visita?

Pots contactar amb nosaltres emplenant el següent formulari:



    Prevenció de conflictes

    Tenim el convenciment que molts conflictes es podrien evitar si disposéssim de les eines i habilitats adequades per gestionar-los de forma positiva, pacífica i transformadora; i que molts conflictes es podrien resoldre sense arribar a situacions crítiques o sense arribar a la violència si tinguéssim les eines per a resoldre’ls de forma constructiva.

    Tot i això, les estratègies i eines de prevenció i resolució de conflictes són encara desconegudes per la major part de la nostra població, i pensem que hi ha àmbits com l’educatiu, l’esportiu o el comunitari en els que és bàsic que es desenvolupi per avançar cap a societats més justes, transformadores i cohesionades.

    Com treballem al CIM?

    Des del CIM donem suport i assessorament a tot tipus d’organitzacions, centres i serveis, per a promoure projectes i accions que puguin prevenir conflictes futurs.

    Ens referim a accions que ajudin a millorar les eines de resolució pacífica de conflictes de la ciutadania, que millorin la comunicació entre el conjunt d’actors que integren les nostres comunitats, que promoguin la creació de convivència, consens i pau social.

    En aquest sentit oferim diversitat de serveis adaptats a mida, com els següents:

    Es realitzaran projectes participatius que promoguin la col·laboració i impliquin al conjunt dels membres de les organitzacions en la seva elaboració. En funció de les necessitats detectades es promouran accions i tallers específics a mida, per exemple sobre eines bàsiques per a la prevenció i resolució pacífica de conflictes o la gestió de les emocions, estratègies de comunicació efectiva.

    El suport pot ser de diferent naturalesa en funció de les necessitats de la organització, per exemple assessorament per elaborar un protocols per la promoció de la convivència, suport a les administracions públiques pe adequar els usos dels espais públics o evitar conflictes NIMBY, promoure plans participatius d’erradicació de la violència, o una bossa d’hores per intervenir en situacions de conflicte.

    Tallers i formacions en diversitat d’àmbits que promoguin la reflexió crítica i difonguin eines que ajudin a prevenir els conflictes, per exemple tallers entorn l’educació emocional, l’assetjament, la violència masclista, l’exclusió social, etc.

    Anàlisi de possibles situacions conflictuals recollint informació del conjunt de les parts implicades de les organitzacions.