Necessites més informació? Vols concertar una visita?

Pots contactar amb nosaltres emplenant el següent formulari:  Psicologia per adults

  Al llarg de la nostra vida podem viure situacions que poden afectar a les nostres emocions, situant-nos en una dinàmica que ens fa patir i que no ens deixa gaudir el dia a dia. Aquestes emocions es fan difícils de gestionar i ens poden portar a patir desequilibris que si es tracten en els seus inicis generalment es ressolen i inclús ajuden a les persones a ser més fortes i ampliar les seves estratègies d’afrontament.

  Com treballem al CIM?

  Realitzem una primera sessió per conèixer el motiu de la visita i els aspectes més rellevants de la història del pacient.

  Mitjançant les entrevistes i les diferents proves, realitzem un estudi complet per obtenir el diagnòstic.

  Es comuniquen els resultats de la valoració, es proporcionen orientacions sobre aquest tema i es proposa un pla d’intervenció.

  Partint d’una orientació psicològica cognitiu-conductual, es treballa setmanalment amb la persona terapeuta seguint un tractament dinàmic i creat a mesura segons les necessitats de la persona.

  De forma mensual es constatarà si s’han assolit bé els objectius i es procedirà a donar l’alta al pacient.

  Què fem

  La teràpia cognitivo-estratègica consisteix en detectar les distorsions interpretatives del món que em rodeja i que ens fan sentir malament, i aprendre a canalitzar i gestionar les emocions que aquests ens generen.

  Canviant els sistemes d’interpretar  la realitat modificarem l’ impacte de les emocions i la nostra conducta. En aquest treball és molt important la participació activa  tan del terapeuta com del pacient. És necessària una interacció constant per tal de detectar aquests pensaments distorsionats, falses creences, formes errònies de gestió i afrontament per així anar introduint les pautes, estratègies amb l’objectiu que aquestes s’interioritzin i formin part de l’equipatge que em faciliti activar les diferents estratègies proposades.

  Quan anar al psicòleg clínic

  Quan sentim que no som feliços, observem un canvi i no estem entenen el que està passant. La feina del psicòleg serà entendre la dinàmica que causa aquests problemes i la de generar-ne una de nova en la que la persona trobi un equilibri emocional intern.

  L’afrontament de noves situacions a les nostres vides poden fer que les estratègies que fins al moment havien funcionat, deixin de fer-ho i el cos físic i/o psíquic expressin cert malestar. L’afrontament a partir d’un excés d’ansietat, inseguretat, por o tristor acaba passant factura i ho pot fer de diverses formes. És important detectar i atendre aquests malfuncionaments que ens fan patir, com el naixement d’un infant, moments d’alteracions a nivell laboral, adopcions, separacions, intervencions quirúrgiques, malalties cròniques o al·lèrgies.

  Dificultats i trastorns

  Control dels impulsos

  Baralles constants, denuncies policials, dificultat en mantenir les relacions personals i laborals

  Estat d’ànim

  Alteracions de la son, baixa autoestima, pèrdua de l’atenció i concentració, “embotament”, pèrdua de l’interès i poca energia

  Psicosomatitzacions

  Dolors músculoesquelètics, problemes dermatològics, psoriasis, fibromialgia, fatiga crònica, al·lèrgies, asma

  Ansietat

  Fòbies, agorafòbia, claustrofòbia, obsessions, rituals, crisi d’ansietat

  Trastorns d’alimentació

  Anorèxia, bulímia

  Alteració de la son

  Insomni, hipersòmnia, mal humor i poca paciència, fatiga

  Hiperactivitat

  Baixa autoestima, inestabilitat emocional

  Problemes de parella

  Aprendre a comunicar-se amb l’altre, separació o divorci, criança dels fills

  Addiccions

  Patologia dual, xarxes socials, ludopatia, jocs, compres compulsives, drogaddicció, alcoholisme