17 Oct
Els tallers d’aquest curs
Els professionals del CIM Centre de Psicologia Mèdica realitzen des de fa dos anys el Taller d’Educació Emocional (TAEE). Es tracta d’un taller adreçat a alumnes de Primària que pretén afavorir el desenvolupament integral dels nens i nenes que hi participen. L’objectiu principal del TAEE és aportar un increment en el benestar psico-emocional i físic dels seus participants. Els diferents blocs d’activitats que es proposen (les habilitats emocionals, socials, conductuals, l’autoconcepte i l’autoestima) permeten avançar en el camí del auto-coneixement, produint un augment en l’autoestima, la intel·ligència emocional, la seguretat personal i adquirint unes habilitats socials més adequades i efectives.
Taller d’Educació Emocional
En el TAEE sempre es treballa de forma grupal, sense deixar de banda les necessitats individuals de cada un dels nens i nenes que el formen. El treball en equip reforça el sentiment de grup, crea llaços d’amistat i els ensenya a vincular-se i a saber-se relacionar de forma efectiva en situacions socials. Es considera que qualsevol nen pot veure’s beneficiat d’un treball com aquest, és per això que es dirigeix a tots els nens de Primària en general, tant a nens amb problemes a nivell emocional (ansietat, dificultat en les relacions, baixa autoestima, etc.) com a nens sense una problemàtica tan marcada.
Com a complement al TAEE es porta a terme una sessió per a pares. Aquest taller pels adults pretén proporcionar-los una base a nivell emocional, tant per a ells mateixos com per a què puguin contribuir a reforçar des de casa els canvis que poden anar adoptant els seus fills.
El taller té lloc a l’escola i se sol realitzar durant les hores de descans del migdia o en horari de tardes, un cop finalitzades les classes.
Taller de prevenció de l’Assetjament escolar
Al CIM sabem de la importància d’educar als nens i nenes en la igualtat, i per això dediquem esforços a ensenyar als alumnes a detectar, prevenir i afrontar l’assetjament escolar, també conegut com a bullying.
El taller que oferim des del CIM es pot realitzar a tots els cursos de l’escola des de 1r de primària fins a 4t d’ESO.
Els objectius generals del taller són:
- Conèixer el bullying i aprendre a diferenciar el què és i el què no és
- Sensibilitzar als nens de què el bullying existeix i que cal frenar-ho
- Fer-los entendre que és responsabilitat de tots, no només de la víctima i de l’agressor
- Adquirir estratègies per fer-ne front, tant si sóc víctima com observador
Aquests objectius es treballen de forma diferent entre nens i adolescents, adaptant sempre a les edats el vocabulari, els vídeos i la resta de material visual. Els alumnes aprenen a diferenciar els tipus de bullying, els rols de cada part dels implicats, i com actuar davant dels possibles casos. A més, amb els alumnes d’ESO, es pot anar una mica més enllà i parlar del paper de les xarxes socials en els casos de bullying i les seves implicacions legals.
Com a clausura del taller, també s’organitzen unes sessions pels pares dels alumnes. En aquestes xerrades es toquen els temes que es tracten amb els nens i es dóna informació específica per als pares, com indicis de bullying a nivell emocional, tècniques perquè els fills expressin aquest tipus de situacions i formes d’actuar davant d’una situació de bullying com a pares.
Si creieu que aquests són tallers que poden interessar a l’escola dels vostres fills, o us agradaria proposar-ne un de diferent, no dubteu en contactar-nos. Estarem encantats d’ajudar-vos.