La ràbia
Una de les emocions que més ens activen i més ens impulsen, és sens dubte, la ràbia. Però, és útil la ràbia? És positiu enfadar-se?
Imagineu que teniu un hort, i que hi dediqueu hores durant setmanes per preparar la terra, comprar i plantar les llavors, regar les plantes, vigilar plagues, podar quan és necessari, posar canyes perquè aquestes creixin, netejar les plantes, aconseguir que apareguin tomàquets, que a aquests els hi doni el sol perquè es posin vermells; I, imagineu que després de tot aquest esforç, de mesos de dur treball, un diumenge al matí, arribeu a l’hort amb tot preparat per recollir els vostres tomàquets… I veieu que no n’hi ha cap, que algú ha passat abans que vosaltres i se’ls ha emportat.
.
Això que ha passat és injust, i és davant la sensació d’injustícia que apareix la ràbia, i la ràbia ens ajuda a posar límits, a protegir el camp perquè no ens puguin robar els tomàquets, a lluitar pels nostres drets.
L’important aquí és, també, aprendre a expressar la ràbia de forma sana i sense fer mal a ningú.
.
I vosaltres? Us heu sentit mai amb molta ràbia, però no ho heu sabut expressar? A vegades heu expressat de formes que no han ajudat a resoldre el conflicte?