13 febr.
Quatre anys treballant l’Eduació Emocional a l’Escola Lola Anglada
Primer trimestre de TAEE a l’Escola Lola Anglada SUPERAT Aquest és el 4t any que realitzem aquest taller al col·legi de Tiana. Ens encanta seguir portant els nostres tallers emocionals a les escoles i poder compartir amb els alumnes i professors els coneixements que posem en pràctica dia a dia al CIM Centre de Psicologia Mèdica.
Us compartim un petit resum de les activitats d’aquests darrers mesos que han preparat al blog de l’AMPA de l’escola. I aprofitem aquest post per felicitar a tots els alumnes per bona feina feina. Seguiu així, nois i noies
Grup A de 5è i 6è de Primaria
A banda de treballar els conceptes emocionals bàsics se’n destaca el paper del pensament, i com aquest afecta en els sentiments i emocions que un genera. En aquest cas, si el pensament és positiu és molt més probable que les emocions que se’ns desperten davant d’un fet concret siguin menys negatives, i que l’acció que realitzem per tal de donar-li resposta sigui més adequada i eficaç.
A banda d’aquest treball emocional, també hem pogut realitzar una sessió enfocada a les relacions de poder i situacions d’abús. Aquesta sessió es va realitzar a petició d’un dels participants al taller i va tenir una molt bona acceptació. A través del visionat d’un vídeo i posteriorment d’exercicis de role-playing, els nens van entendre el per què de les relacions d’abús. “Tal i com fan els lleons a la selva” sovint ens trobem en situacions que altres persones actuen marcant als altres per sentir-se més poderosos amb l’objectiu de fer sentir a l’altre inferior. En aquesta sessió del taller vam analitzar perquè es donen aquestes situacions i vam aprendre noves formes de fer-hi front, actuant amb assertivitat, facilitat i quan convé amb indiferència. Vam acabar realitzant un role-playing per parelles, practicant aquestes formes de defensar-se davant de comentaris despectius.
Grup B de 5è i 6è de Primaria
Aquest grup està format per nens i nenes de 5è i 6è que ja havien fet el taller anteriorment. Un cop vam repassar tots els conceptes bàsics treballats amb anterioritat, vam treballar d’una forma diferent a la resta. Menys teòrica i molt més pràctica, treballant amb ells situacions de conflicte que els mateixos nens i nenes ens porten al taller i que expressen amb una gran confinaça i facilitat, hem treballar diverses situacions de conflicte i dilemes morals que se’ls plantegen i volen compartir amb els companys i formador, per tal de poder-los solucionar en les setmanes següents. I així ho fan, a la següent sessió analitzem els resultats de la gestió que fan de les situacions, donem pautes de millora i reforcem els avanços que realitzen setmana rera setmana.
En aquest cas, i a petició expressa del grup en tota la seva totalitat, es marca un objectiu extra per al curs. Demanen poder realitzar un vídeo parlant sobre situacions de bullying i les relacions d’abús, per ensenyar a nens d’altres escoles el què són aquest tipus de situacions, conscienciar de què això passa a les escoles i ensenyar formes de sortir-se’n.